Energiezuinige woning Enka terrein Ede

Op het terrein van de voormalige Enka fabriek in Ede is onlangs deze door ons ontworpen energie neutrale woning gebouwd. Wij hebben dit gerealiseerd door het toepassen van een aantal bouwkundige maatregelen: De oriëntatie op het zuiden. De ideale dakhelling voor PV panelen. De grote overstekken waardoor zon instraling wordt vermeden, waardoor er minder kans is op oververhitting. De buitengevel isolatie waardoor een perfect luchtdichte woning gerealiseerd wordt, maar welke ook opwarming van de muren voorkomt. Ook installatietechnisch zijn een aantal keuzes gemaakt. De woning is volledig gasloos, en wordt verwarmt en gekoeld door een lucht-water warmtepomp. De stroomvoorziening wordt gerealiseerd door 26 PV panelen. Tevens is er een efficiënte schone houtkachel geïnstalleerd welke tegelijkertijd zorgt voor het opwarmen van de warmwaterbuffer.

Wij verzorgden: Ontwerp, vergunningaanvraag, bouwbegeleiding.

Oplevering: oktober 2017

Wij zijn er voor de hele levensloop van uw pand!

Van de Beek Bouwadvies is de bouwkundig adviseur die u nodig heeft.
Wij onderscheiden ons door eerst naar u te luisteren en ons in uw vraag te verplaatsen, zodat we maatwerk kunnen bieden

  • 1. Van Idee tot Ontwerp

  • 2. Voorbereiding en Uitvoering

  • 3. Beheer en Onderhoud

  • 4. Renovatie en Herbestemming

Compleet bouwkundig adviespakket

Er zullen wel eens momenten komen dat u het niet meer alleen kunt. In dat geval bieden wij graag onze kennis en ervaring aan om op te leunen. Om deze reden bieden wij u een compleet bouwkundig adviespakket aan, waarbij u één aanspreekpunt heeft en uw zorgen en aandachtspunten door ons uit handen genomen worden, en in een overzichtelijk plan gerangschikt worden. Wij gaan daarbij niet snel een uitdaging uit de weg.

Wij ondersteunen aannemers, architectenbureaus en vastgoedeigenaars, maar ook particulieren bij de realisatie van alle mogelijke bouwprojecten, van een eenvoudig dakkapel tot het ingewikkelde proces van een ziekenhuis. Van tekenwerk voor een omgevingsvergunning tot bouwbegeleiding, maar ook voor een bouwtechnische keuring, energiebesparingsadvies of onderhoudsplan zijn wij u graag van dienst.

Meer over ons adviespakket
Compleet bouwkundig adviespakket