BIM en 3D ontwerp

Bim is veel meer dan een 3D ontwerp!

BIM staat voor Building Information Model. Het is een methode om een gebouw driedimensionaal te ontwerpen, en tegelijkertijd alle gebouwelementen unieke kenmerken te geven. Later in het bouwproces kunnen deze kenmerken gebruikt worden voor de voorbereiding van de bouw, tijdens de uitvoering, maar ook in de gebruiksfase van het gebouw. BIM is dus niet alleen ontwerpmethode, maar in het algemeen een methode om alle gebouwinformatie (hoeveelheden, fabrikant, afmetingen, planning, bouwfasering) in een integraal toegankelijk model te krijgen. BIM is de nieuwe methode om een gebouw te ontwerpen en beheren. BIM is ook geschikt voor bestaande gebouwen. En met de 3D ontwerpmethodiek zijn er bovendien schitterende visualisaties te maken! Kijk hier voor onze 3D projecten.

Wat kunt u met BIM?

Als opdrachtgever:

Lagere bouwkosten: Doordat ontwerpers en aannemers efficiënter kunnen werken met de BIM systematiek, worden voorbereidingskosten en faalkosten beperkt. Efficienter beheer: Eenmaal in gebruik kunt u het BIM model gebruiken om het onderhoud te monitoren en op een efficiënte manier een onderhoudsplan te maken. Ook bedrijven die u inschakelt voor het onderhoud kunnen efficiënter werken doordat alle informatie van het gebouw beschikbaar is.

Als ontwerper / architect:

Efficiënter ontwerpen: Door de intelligente software kunnen er snel logische stappen gemaakt worden. Wijzigingen worden consequent doorgevoerd, en de constructeur en installatieadviseur kunnen 1 op 1 mee ontwerpen. Beter visualiseren: Uw ontwerp kan meteen door uw opdrachtgevers bekeken worden in een levensechte 3D visualisatie of film. U kunt uw ontwerp beter uitleggen: Ondersteund door BIM kunt u elk detail en elke aansluiting laten zien, alsof het al gebouwd is! Wij ondersteunen u: Wij kunnen ons voorstellen dat u het ontwerp erg belangrijk vind, maar het graag aan ons overlaat om het verder uit te werken. Dat doen wij graag voor u!

Als bouwer:

Als u echt efficient wilt werken laat u het BIM model voor u werken: Hoeveelheden, bestellijsten, afwerkstaten, sluitplannen, enzovoort: alles kan in 1 BIM model. Wij helpen u om uw kantoorkosten te verlagen, en zorgen ervoor dat het BIM model volledig voor uw wordt ingevuld, en dat u de informatie ter beschikking heeft die u nodig heeft.

Wij zijn er voor de hele levensloop van uw pand!

Van de Beek Bouwadvies is de bouwkundig adviseur die u nodig heeft.
Wij onderscheiden ons door eerst naar u te luisteren en ons in uw vraag te verplaatsen, zodat we maatwerk kunnen bieden

  • 1. Van Idee tot Ontwerp

  • 2. Voorbereiding en Uitvoering

  • 3. Beheer en Onderhoud

  • 4. Renovatie en Herbestemming

Compleet bouwkundig adviespakket

Er zullen wel eens momenten komen dat u het niet meer alleen kunt. In dat geval bieden wij graag onze kennis en ervaring aan om op te leunen. Om deze reden bieden wij u een compleet bouwkundig adviespakket aan, waarbij u één aanspreekpunt heeft en uw zorgen en aandachtspunten door ons uit handen genomen worden, en in een overzichtelijk plan gerangschikt worden. Wij gaan daarbij niet snel een uitdaging uit de weg.

Wij ondersteunen aannemers, architectenbureaus en vastgoedeigenaars, maar ook particulieren bij de realisatie van alle mogelijke bouwprojecten, van een eenvoudig dakkapel tot het ingewikkelde proces van een ziekenhuis. Van tekenwerk voor een omgevingsvergunning tot bouwbegeleiding, maar ook voor een bouwtechnische keuring, energiebesparingsadvies of onderhoudsplan zijn wij u graag van dienst.

Meer over ons adviespakket
Compleet bouwkundig adviespakket